31. března 2010

Darování plasmy

















Někteří jste o tom už možná slyšeli, pro některé to je novinka. Každopádně se z darování plasmy stal vcelku výnosný byznys a to hlavně pro studenty. Ruku na srdce, jaký student si dokáže za hodinu vydělat 400 na ruku? Co se však skrývá za touto očividně skvělou nabídkou?
Ve videu dole uvidíte oficiální spot dárcovského centra a já vám prozradím co ve videu není. Ale nebijte se, k odhalení obrovské kauzy se neschyluje. To co je ve videu se popřít nedá, činnost je to zajisté bohulibá, ale, ruku na srdce, kolik lidí by měli kdyby nedávali jako reparaci peníze. Podobná situace je nyní v darování krve, které se nedostává.

















Proč? Protože tam dostanete akorát najíst a proplatí vám cestu. Z odběrů se tedy stává slušný byznys, proč taky ne, když můžete chodit každý týden? Je to hezké takhle si měsíčně přijít na 1600, ALE ty žíly určitě nebudou v pořádku když si je necháme napichovat neustále. Už jsem byl svědkem mnoha "nehod" kdy při odběru praskne žíla. Sestry si z toho nic nedělají a vesele vám napíchnou žílu druhou, když vám praskne i ta( čehož jsem byl také svědkem) obváže vám i druhou ruku, nechá vám pití a pošle vás pryč s drobnou reparací. Ty žíly dostávaj dost zabrat, když vám jí napíchnou a proces začne, nejdříve vám vysajou tak decku dvě krve, ta se prožene centrifugou a pak se vrátí zpětným chodem do těla. A když se člověk hodně špatně nají, tak je to dost bolestivé. A další riziko: sestřičky nemusejí být nutně zkušené takže ať se najíte sebevíc, může vám do ruky narvat jehlu tak brutálně, že si tu hodinku vysloveně protrpíte a zapotíte celé křeslo.

Co závěrem? Špatná věc to není, ale všeho s mírou!

Zde slibované video http://dcch.cz/audio-video/


přilepil Matouch



Žádné komentáře:

Okomentovat